Feest op zijn Indisch

Een Indisch feestje betekende in vele gevallen een propvolle bak. Van heinde en verre kwamen vrienden en bekenden opdraven.

In de deftige wijk waar wij woonden werd de straat vaak opgeschrikt door hoorbare feestgeluiden. Tot ontsteltenis van de buren vierde een van de Indische familie een feest ter ere van de nieuwe woning of een verjaardag of uit een spontane opwelling. Men had de buren wel ingelicht, zelfs uitgenodigd, maar die keken met verbaasde blikken naar de tientallen gasten die langs het tuinpad naar de voordeur liepen.
Door nieuwsgierig zich aan te sluiten in de rij bezoekers ontwaarden zij dat er geen doorkomen aan was. In de gang tot aan de keuken stond het vol mensen. In de woonkamer zat, stond of hurkte men bij elkaar. De tuin was ook al vol gasten. Het geroezemoes had een hoog decibel gehalte en dan klonk de muziek daar weer boven uit. Het scheen de Indische mensen niet te deren.
De buren werden vriendelijk opgenomen in de menigte.
En dan kwam er beweging in de meute, het eten was klaar. Een voor een wrong men zich een weg naar de keuken. Op het aanrecht, op bijzettafels en losse stoelen stonden de rijsttafelgerechten als een gekleurd palet te pronken. De borden werden opgeschept en toen begon het gevecht weer om ergens een plaatsje te bemachtigen. Met het bord op schoot werd gegeten. De gerechten bleven staan tot iedereen voldaan was.
De vrolijkheid duurde tot ver na middernacht. De buren lagen al in bed, volkomen overdonderd en afgemat.
De vertrekkenden werden gemaand buiten stil te wezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s