Al !


All good things comes to an end.

De verhalenkist van Hans Oosterwijk is leeg.
Op ! Per 31 maart dezer.
We zijn tot de bodem gegaan en …. néks.
Hans, veel dank !

Wie wilt kan in het archief van 930 verhaaltjes rondneuzen .

Advertentie

30 gedachten over “Al !

 1. Wat is dat nou jammer. Natuurlijk had ik wel eens reacties, maar dat kon alleen omdat er verhaaltjes waren! Groeten, geniet van je pensioen.

  • Heer Somers, ook ik heb genoten van uw aanvullend commentaar op de kalenderartikelen. In de beperktheid van de kalendertekst was ik niet in staat om het behandelde item wat meer uit te diepen. Gelukkig waren er lezers die dat wel deden.
   Twee maal getroffen door longkanker was ik niet in staat om de bundel verhalen verder uit te werken. Nogmaals dank voor uw interesse.

 2. In principe blijft deze site bestaan. En men kan in het archief rechtsboven snuffelen.
  Technisch gezien is het een aparte weblog die helemaal losstaat van Indisch4ever.nu

  Het was een hell of a job voor Hans.
  Terima kasih !

  • Beste Boeroeng. Dank voor jullie medewerking om mijn kalenderverhalen te plaatsen. Ik ben zeer verrukt over het feit dat de site kan blijven bestaan. Nog krijg ik uit verschillende hoeken van de aarde de vraag voorgelegd om de originele publicaties op te sturen. Helaas, ik heb niets meer in bezit. En dan is het prettig om naar jullie site te kunnen verwijzen.
   Hopelijk krijg ik de kracht nog om iets dergelijks met jullie te kunnen bespreken. Wie weet! Het gaat jullie goed!

   • Mijn dank voor de verhaaltjjes… Het was altijd leuk en leerzaam.

 3. Lho, er zijn toch nog zo veel verhalen die je kan doorgeven aan de jongeren.

  Anders hebben de jongeren te kampen met “mati obor”.
  We hebben gidsen die de “obor” / fakkel dragen nodig opdat de jongeren hun kunnen volgen .

  Terima kasih banyak voor je mooie verhalen .

  • Beste meneer Atmadja, met groot genoegen volgde ik telkens uw soms pikante commentaar op mijn kalenderartikelen. Helaas heb ik mij de ijzeren plicht opgelegd om nooit een weerwoord te geven op welk commentaar dan ook. Uit ervaring weet ik dat dat onherroepelijk dagwerk voor mij zou opleveren. Het meest gecharmeerd was ik door uw kennis van de stamboomrelatie van Indonesische voormannen uit de geschiedenis. Dank voor uw betrokkenheid.

  • Beste Anoniem, met dank voor uw belangstelling voor de meer dan 900 kalenderartikelen moet ik u zeggen dat het mij ook weemoed opleverde toen ik fysiek niet meer in staat was om de reeks te vervolgen. Ik zou best de lange jaren van Suharto en volgenden hebben willen beschrijven. De tijd die mij nu gegeven wordt zal ik wijden aan mijn boek over de Lampongse Districten in Zuid-Sumatra waarin ik het maatschappelijk en politiek (nationalistisch) leven beschrijf in de jaren 1925 – 1943 én de interne conflicten met het blanke (politionele) gezag. Geboren in Palembang heb ik mijn jeugd doorgebracht in Tandjung Karang waar ik al vroeg weet kreeg van de beruchte smokkelroutes Singapore-Java.
   Het ga u goed en dank voor uw interesse.

 4. Anoniem on 30 maart 2012 om 19:49

  Beste Hans Oosterwijk, anoniem was ik.
  Ik zal uw verzameling verhalen beschouwen als een encyclopedie van Nederlands Indie op internet, waarop ik zal teruggrijpen (en nalezen).
  Ik weet zeker dat velen met mij dat ook zullen doen..

  Het gaat u goed, ook met uw verdere activiteiten.

  mvgr

  Ed Vos

 5. Heer Oosterwijk,

  Bedankt voor uw mooie reeks van bijzondere verhalen.
  Deze verhalenkist is met recht een schatkist te noemen.

  Vriendelijke groet,

  Chris

 6. Geachte heer Oosterwijk, Beste Hans,
  Dank voor je inzet. Bij veel van je bijdragen dacht ik: wat jammer dat je niet meer de diepte ingaat. De gekozen format zal dat hebben tegengehouden. Begrijp nu dat je je alsnog gaat besighouden met een enkel thema: de Lampongse Districten. Ik zie uit naar het resultaat.
  Veel succes!
  Buitenzorg/Bert/Java Post

 7. Dag meneer Oosterwijk,

  Ik kwam pas laat op IE4 en nog later op uw ‘weetjes en watjes’. Gelukkig blijft het archief bereikbaar, weet nog heel veel ‘ditjes en datjes’ niet. Dat u uw werkzaamheden in redelijke gezondheid moge voortzetten. Ik wens u daarbij sterkte en succes!

  Terima Kasih
  e.m.

 8. Ik ben ook zo’n laatkomertje op I4E. Heb ook dankbaar gebruik gemaakt van uw kennis en schrijfmanschap. Het beknopte schikte mij zeer, ik kon het uitdiepen als en wanneer ik wilde.

  Ik wens u en de uwen het allerbeste toe. Ik zal uw bouwstukjes missen.

  Pierre de la Croix

 9. We kunnen de hele verhalenserie vanaf het begin herhalen.
  Zelf leer ik altijd wel wat van een tweede keer lezen.
  Ideetje deze ?

  • Prachtig idee! Maar wie houdt wat orde bij het geleuter? Ik niet, het is best leuk af en toe een beetje te stangen.

   • Ik dus.
    Ik heb nooit veel orde moeten houden hier .
    svp niet gaan stangen… doe dat maar bij voetbalhooligans

  • Is oké , Jan.
   No problem !!
   Maar heb ik te weinig orde gehouden in het verleden ?
   Je kunt niet te streng zijn al moderator.
   Je moet wat gedoe toelaten en ergens de grens trekken.

   • Dat gedoe is juist leuk! Waar halen ze (en ik ook) het vandaan?

   • Onder “gedoe” versta ik ook dat de emoties te hoog oplopen, dat lezers andere lezers en hele bevolkingsgroepen persoonlijk gaan aanvallen.
    Dat kun je iets toelaten, maar wel een grens trekken en op tijd iets doen als moderator. Bijv postings verwijderen of het topic op slot zetten voor meer reacties.
    Ik zie te veel op het internet dat het uit de hand loopt en dan krijg je een vervelende sfeer. Dat willen we niet met onze weblog.

 10. Is het een grens trekken of de grens verleggen want het begrip “grens”kan wel heel breed uitgelegd worden. Een webmaster in het algemeen geeft er zijn draai aan en legt het heel arbitrair uit, hij hoeft er geen rekenschap en verantwoording over af te leggen.
  Want zeg nou zelf wat betekent “emoties te hoog oplopen, dat lezers andere lezers en hele bevolkingsgroepen persoonlijk gaan aanvallen”.

  Als ik kritiek heb op iemand die Nazis met een Nederlandse kapitein en een GG gaat vergelijken en ik noem deze persoon DAAROM (om de vergelijking) gelegaliseerde onbenul. Dan wordt er gezeurd over de toon die muziek maakt. Of moet ik zeggen dat de vergelijking in het culturele marxisme past?
  Laatst legde ik met redenen omkleed uit waarom het IHC zijn naam dient te veranderen en toen kwam het diepzinnig filosofisch antwoord:…….. voor mij hoeft het IHC dat niet………Dan denk ik , wat moet ik met zo’n grensverleggend antwoord. dat kan je toch niet serieus nemen

  Ik krijg soms de indruk wanneer ik iemand met redenen omkleed tegenspreek, tegen de heersende hormat inga, geen respect betuig, dit ex ante al een persoonlijke belediging is. Maar als deze de meest vergaande ondubbelzinnige onzin opschrijft en dan pas gaat nadenken wat moet ik dan doen. Ik vind dat iedereen recht op schrijven heeft maar de plicht heeft erover na te denken voordat hij het opschrijft.
  Of het moet zijn dat Indischen niet tegen kritiek kunnen. Vooral niet als de toon niet de gewenste muziek maakt (hormat, respect, handkussen: het lijkt de maffia wel).

 11. Een medewebmaster legt wel verantwoording af aan een andere medewebmaster.
  Het is hun website.. het is hun project .. het is hun tuinfeestje.
  Zij zijn verantwoordelijk voor de goede sfeer in hun eigen achtertuin.
  Wanneer is de goede sfeer kaduuk, kaput of kripoet ? Wanneer wordt die bedreigd ?
  Dat verschilt van situatie tot situatie . En de webmasters moeten maar onderling overleggen daarover en gelukkig hoeven zij geen verantwoording af te leggen aan de lezers .
  Een achtertuinfeestje is geen democratie en wordt niet democratisch bestuurd.

  Globaal genomen is het een bedreiging voor de goede sfeer als iemand wordt uitgescholden/geminacht/gebrandmerkt met “je bent een onbenul” .
  Zo globaal genomen krijg ik de neiging om die posting te schrappen en het topic op slot te zetten.

 12. Oh, dan had ik het toch goed begrepen. Maar dan blijft bij mij toch de wrange nasmaak van een toch arbitraire afweging Dat hangt van de situatie,is dan in wezen willekeur, maar dan dient er wel een richtlijn te zijn, een evenwichtige afweging, gelijke monniken, gelijke kappen. Tenslotte is de Nederlandse rechtspraak ook zo ontwikkeld en daar kan iedere burger mee instemmen, maar dat is hier niet het geval. Het is toch dat tuinfeestje.

  Wat ik dan mis zijn geschreven regels à la een debatingclub, maar dat kan het gebrek aan mijn ervaring zijn. Dat kan heel veel ergenis in de redeneringen danwel het gebrek eraan besparen. Dan hoef ik niet te zeggen dat het een onbenullige redenering is oftewel de redenering van een onbenul. soms bezoek ik http://www.fok.nl om mijn schrijfvaardigheden te testen, dat kan soms wel een eye-opener . Ik neem het danook niet zo persoonlijk..

  • Natuurlijk is het arbitrair.
   Het is ons tuinfeestje en wij zijn de arbiters.
   Als wij met willekeur oordelen dan doen we dat toch ?
   Mensen die dat niet feestelijk vinden kunnen wegblijven.
   Beter nog….. blijf dan weg.
   Maar een leidende principe is hardstikke duidelijk… niet mensen persoonlijk aanvallen, niet mensen op hun afkomsten aanvallen,(daaruit volgend) niet hele bevolkingsgroepen schofferen . Niet ruziezoeken. Zeg je mening met respect naar je opponenten, of die wel of niet aanwezig ziijn. Zorg voor een goede sfeer.

   Een opponent verwijten dat hij een onbenullige redenering heeft is toch duidelijk denigrerend? Schrijf dan: “je redenering klopt niet, want….. “

   • Laten we een beetje blij zijn met onze webmaster. En schiet niet (teveel) op de pianist.

   • Ieder heeft zo zijn of haar eigen reden om te willen of te moeten reageren. Ik word bijvoorbeeld getriggerd door het zelfstandig naamwoord ‘tuinfeest’. Ogenblikkelijk wordt dat ‘gardenparty’ en associeer ik Ricky Nelson erbij. En dan krijg je o.a.:

    Played them all the old songs
    Thought that’s why they came
    No one heard the music
    We didn’t look the same
    I said hello to ‘Mary Lou’
    She belongs to me
    When i sang a song about a honky tonk
    It was time to leave

    But it’s all right now
    I learned my lesson well
    See, you can’t please every one
    So you got to please yourself

    Er is meer, maar daar is YouTube weer handig voor. ‘Don’t fence me in’ kent meen ik verschillende uitvoeringen. En met “I’m a prisoner of Rock & Roll” besloot Bruce Springsteen altijd zijn live-optredens. De gevoelige ‘snaartheorie’ is geloof weer het specialisme van Robert Dijkgraaf. Een greep slechts uit van alles nog wat. Als dat dan allemaal op een weblog langs mag komen, dan probeer ik me alreeds uit eigener beweging aan de ongeschreven regels van een webmaster te houden. En ‘Keep The Customer Satisfied” is geloof van Simon & Garfunkel.

    Terug naar onze tijd.

    e.m.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s